پشتیبانی

نقشه سایت

پرسش و پاسخ

 

مرکز آموزش الکترونیکی دانشگاه گیلان از چه طریقی دانشجو می‌پذیرد؟

در سال ۱۳۹۰ فقط در مقطع کارشناسی ارشد و در سال ۱۳۹۱ هم از طریق آزمون سراسری و هم از طریق آزمون اختصاصی تحت نظارت سازمان سنجش آموزش کشور مبادرت به پذیرش دانشجو نموده است و لازم به ذکر است در هر سال چنانچه مرکز برنامه‌ای برای پذیرش دانشجوی جدید داشته باشد شرایط و نحوه پذیرش دانشجو را طی اطلاعیه‌های جداگانه‌ای از طریق سایت مرکز و نیز سایت دانشگاه اطلاع رسانی می‌نماید.

اعتبار مدرک فارغ‌التحصیلان مرکز آموزش الکترونیکی به چه صورت است؟

به فارغ‌التحصیلان مرکز آموزش الکترونیکی، مدارک مرسوم دانشگاهی به نام دانشگاه گیلان تعلق می‌گیرد. با این توضیح که در مدرک صادره، در کنار نام دانشگاه و مقطع و رشته تحصیلی، عبارت " آموزش، به‌صورت الکترونیکی" قید می‌شود. مدرک فارغ‌التحصیلی دانش آموختگان این مرکز، همانند دوره‌های حضوری، مورد تایید وزارت علوم، تحقیقات و فناوری بوده و برای ادامه تحصیل در مقاطع بالاتر، استخدام و ترجمه از رسمیت برخوردار است.

آیا برای دانشجویان مشمول بعد از پذیرش در این مرکز، معافیت تحصیلی صادر می‌شود؟

پاسخ این سوال برای سال‌های مختلف، متفاوت بوده و بستگی به شرایط و نحوه پذیرش دانشجو در آن سال و نیز مجوزها و هماهنگی‌های به عمل آمده با سازمان سنجش آموزش کشور و حوزه نظام وظیفه دارد. در هر حال در هر سالی که مرکز، برنامه ای برای پذیرش دانشجو داشته باشد از ابتدا پاسخ این سوال را برای همان سال/ نیمسال پذیرش، مشخص نموده و به اطلاع داوطلبان و دانشجویان پذیرفته شده می‌رساند.

آیا تحصیل همزمان در رشته‌ها و دانشگاه‌های دیگر برای دانشجویان این مرکز مجاز است؟

تا قبل از سال ۱۳۹۱، تحصیل همزمان دانشجو در دو رشته و یا دو دانشگاه مجاز نبوده است. از سال ۱۳۹۱، مطابق با آئین نامه جدید برای آن دسته از دانشجویان که از این سال به بعد پذیرفته شوند تحصیل همزمان بلامانع است. بدیهی است این قانون عطف به ماسبق نمی‌شود. همچنین در صورت تغییر/ ابلاغ آئین نامه جدید برای سال‌های بعد، مرکز برای هر ورودی مطابق آن عمل خواهد نمود.

در حال حاضر چه رشته‌های تحصیلی در این مرکز در مقطع کارشناسی ارشد دایر است؟

ادبیات فارسی، آموزش زبان انگلیسی، ریاضی کاربردی، مهندسی کامپیوتر نرم افزار، مهندسی فناوری اطلاعات و مهندسی مکانیک

یا حذف ترم، مرخصی تحصیلی و حذف دروس موجب افزایش مدت مجاز تحصیل (سنوات) می‌شود؟

خیر

منظور از برنامه درسی چیست؟

منظور، مجموعه دروسی است که یک دانشجو باید در طول دوران تحصیل در رشته مربوطه بگذراند تا فارغ‌التحصیل شود.

منظور از تطبیق واحد چیست؟

منظور، منطبق بودن دروسی که دانشجو می‌گذراند با برنامه درسی اوست. یکی از شروط اصلی فارغ‌التحصیلی دانشجو همین است. یعنی در نهایت کارنامه دانشجو باید با برنامه درسی گرایش مربوطه تطبیق داشته باشد.

گزارش تطبیق واحد چیست؟

گزارشی است که در هر زمان، سیستم آموزش دانشگاه از تطبیق واحد دانشجو می‌دهد. دانشجو یا کارشناسان آموزشی با مراجعه به این قسمت در سیستم آموزش دانشگاه می‌توانند مشاهده کنند که دانشجو تا آن زمان از هر دسته دروس، چه دروسی را گذرانده و چه دروسی باقیمانده است. ملاک ظاهر شدن یک درس در گزارش تطبیق واحد، کسب نمره قبولی در آن درس است بعد از این‌که به سطح تایید دانشگاه برسد.

وضعیت انتخاب واحد دانشجویان ورودی جدید (ترم یک) چگونه است؟

در صورتیکه مرکز در مقطع کارشناسی ارشد پذیرش داشته باشد برای دانشجویان ورودی جدید در نیمسال اول تحصیل، امور آموزش مرکز انتخاب واحد می‌نماید .

آیا حضور در کلاس‌ها الزامی است؟

در مورد دروسی که کلاس‌های آنها به‌صورت الکترونیکی برگزار می‌شود تصمیم‌گیری برعهده استاد است. لذا موکدا توصیه می‌شود که دانشجویان به محض انتخاب واحد در هر نیمسال در اولین جلسات کلاس حتما حاضر شوند و از برنامه استاد در مورد حضور و غیاب دانشجو مطلع شوند.

وظایف یک دانشجو در هر درس چیست؟

به طور کلی انتظار می‌رود یک دانشجو با اخذ و گذراندن یک درس، به اهداف آموزشی پیش‌بینی شده برای آن درس، نایل شود. برای نیل به این مقصود، دانشجو وظیفه دارد مطابق با نظر استاد نسبت به فراگیری مطالب درسی، ارائه تکالیف و انجام پروژه‌های درسی اقدام نماید. شیوه و انتظار اساتید از دانشجو در دروس مختلف متفاوت است و دانشجو در هر درس وظیفه دارد خود را با انتظارات آموزشی و درسی استاد تطبیق دهد.

منابع اصلی هر درس در نظام آموزش الکترونیکی کدامند؟

منابع درسی عبارتند از:

  • محتوای الکترونیکی از قبل تهیه شده که در فضای الکترونیک هر درس قرار داده شده و در هر نیمسال بر مبنای انتخاب واحد دانشجویان، برای دانشجویان درس مربوطه قابل دسترسی می‌باشد.
  • کتاب یا کتب معرفی شده توسط استاد.
  • فایلهای مختلف (پاورپوینت، پی‌دی‌اف، ورد و ….) ارائه شده یا بارگذاری شده در فضای الکترونیکی درس توسط استاد.
  • آرشیو کلاس‌های ضبط شده.
  • مطالب ارائه شده در کلاس‌های حضوری.

نکته مهم: وجود و میزان تاثیر هر یک از منابع فوق و سهم هر مورد در طراحی سوالات امتحانی و ارزیابی‌های طول ترم در هر درس توسط استاد تعیین و اعلام می‌شود.

روش ارزیابی و نمره‌دهی در هر درس به چه صورت است؟

به طور کلی: طبق آیین‌نامه آموزشی، ارزیابی و نمره‌دهی در هر درس فقط در حیطه اختیار استاد می‌باشد. طبق آیین‌نامه آموزشی، برگزاری امتحانات پایانی به‌صورت حضوری برای تمامی دروس الزامی است و شرکت دانشجو در امتحان پایانی، یکی از شروط اساسی گذراندن ( پاس کردن ) هر درس است. استاد می‌تواند ارزیابی دانشجو در درس را فقط از طریق امتحان پایانی انجام دهد و یا مجموعه ای از ارزیابی‌های دیگر در قالب امتحان میان‌ترم، کوییز، تکالیف، پروژه و مشارکت دانشجو در مباحث کلاسی را نیز علاوه بر امتحان پایانی مد نظر قرار دهد.

آیا دانشجوی ترم آخر از رعایت روابط پیش‌نیازی معاف است؟

بلی.

تکلیف دانشجویی که ندانسته در نیمسال‌های گذشته دروسی را بدون رعایت روابط پیش‌نیازی اخذ نموده و گذرانده است چیست؟

دانشجو موظف است به محض متوجه شدن موضوع، مراتب را به اطلاع کارشناس مسئول رشته برساند تا از طریق مسئول رشته در کمیته منتخب مرکز مورد بررسی و تصمیم گیری قرار گیرد.

وضعیت دانشجویی که به هر دلیل دچار مشکل شده و نتواند برای انتخاب واحد یک نیمسال اقدام نماید، به چه صورت خواهد بود؟

دانشجویی که بدون ارائه درخواست مرخصی تحصیلی اقدام به انتخاب واحد ننماید مصداق عدم مراجعه قرار می‌گیرد و بعد از یک ماه از شروع ترم حکم اخراجی او صادر خواهد شد. مگر آنکه ظرف مدت یک ماه از شروع ترم دلایل خود را به امور آموزش مرکز ارائه نماید و دلایل او موجه تشخیص داده شود. در صورتی که دلایل دانشجو موجه تشخیص داده شود برای او در نیمسال مربوطه مرخصی تحصیلی صادر خواهد شد.